Tidigare
studenter

Möt Axel, Jennifer och Jafaar – tidigare studenter vid Rinman Science College – hur upplevde de utbildningen och vad gör de idag?


Axel

Gick teknik på Rinman och tog studenten 2019

Axel Sedin gick TE inriktning samhällsbyggande och miljö och jobbar idag som projektkonsult inom digitalisering. Efter gymnasiet så studerade han Ekonomiprogrammet med teknisk inriktning på MDU. Hans nuvarande sysselsättning började redan ta form under studietiden då han startade en webshop som sålde bland annat 3D-printade plastdetaljer till fordon. ”Där hade jag nytta av utbildningen i CAD från Rinman” säger han och berättar att snart därefter blev han kontaktad av ett företag som sett att han byggt hemsidor och efterfrågade en ny hemsida. Efter det så  fortsatte han att erbjuda webbutvecklingstjänster till företag parallellt med sin webshop.

Sista terminen på ekonomprogrammet fick han en praktikplats på Energy evolution center (Eskilstuna Kommun) där de var i behov av personal för projektledning inom ”Proptech”. Kort därefter tog han sin examen och fortsatte arbeta för Eskilstuna Kommuns affärsutveckling med vidare projekt inom energi och digitalisering. ”Idag driver jag mitt företag med fokus på att vara projektkonsult inom digitalisering och webbutveckling. Energiområdet blandat med digitalisering, likt den inriktning jag gick på gymnasiet, är den typen av uppdrag som jag arbetar främst med just nu utöver E-handel som fortfarande är aktuellt”.

Läs mer

Jennifer

Gick industri på Rinman och tog studenten 2018

Jennifer jobbar idag på Alfa Laval i Eskilstuna som maskinoperatör.  Inför gymnasievalet så säger hon ”Jag var inte alls säker på vad jag ville och kände mig rätt vilsen men hamnade av en slump på Industritekniska programmet och tack för det! Jag blev såld på upplägget med praktiken och att få jobba med både kroppen och knoppen”. Jennifer valde inriktningen produkt- och maskinteknik mot CNC som hon anser gav en bred kunskapsbank och som möjliggjorde en anställning på Alfa Laval  redan innan hon tog studenten. Hon påpekar att oavsett  om man efter gymnasiet vill vidareutbilda sig eller bara ändra bana inom företaget man jobbar på så är valmöjligheterna för de som gått industritekniska programmet jättestora. Hon avslutar med att säga att ”vår bransch skriker efter personal så sök denna utbildning! Du kommer ha så kul!”.

Läs mer

Jafaar

Gick natur på Rinman och tog studenten 2022

Jafaar Al-Rammahi går andra terminen på läkarprogrammet på Karolinska Institutet. ”Jag valde natur för att det var högskoleförberedande och det gav flest val med utbildningar efter gymnasiet vilket jag tyckte var bra för mig då jag var osäker på vad jag ville jobba med”. Han tyckte gymnasietiden var väldigt rolig då han hamnade i en bra klass och hittade vänner som blev som familj. han säger att ”utöver det sociala kände jag att jag hade kompetenta lärare som visade stort intresse i oss elever som individer och pushade oss till att sträva efter våra drömmar”. Efter gymnasiet kunde han söka till majoriteten av högskoleprogrammen och efter att han kom in på läkarprogrammet så säger han att ”naturprogrammet har förberett mig väldigt bra”.

Läs mer